Låneomlægning

Hvornår kan det betale sig?
Vær opmærksom på dit lån i disse 5 situationer

You are here:

Overvejer du en låneomlægning, så er der flere forskellige situationer, du bør være opmærksom på, inden du vælger at omlægge dine realkreditlån.

Nogle realkreditlån afbetales over 30 år på samme måde måned efter måned. Men livet forløber sjældent så ensformigt som et lån. Der sker ofte forandringer i dit liv og i din økonomi, som betyder, at en låneomlægning kan betale sig.

Inden du får vores 5 råd til, hvornår du skal overveje en låneomlægning, skal vi først have en ting på plads: Hvad betyder det at lægge lån om?

Det betyder kort og godt, at du skifter dit nuværende lån ud med et nyt. Det er ikke gratis, for du køber et nyt produkt af banken, og det koster, men på trods af det, kan der stadig være mange penge at spare ved at lægge lån om.

Det kan være svært at gennemskue, hvornår det giver mening at omlægge lån, men du kan med fordel være obs på de her 5 situationer:

omlægge lån omlægning af lån låneomlægning fastforrentet obligationslån

1) Din bolig er steget i værdi

Hvis du mener, at din bolig er steget væsentligt i værdi, eller hvis du i en årrække har tilbagebetalt meget af dine lån tilbage, har du sandsynligvis en stor friværdi i boligen. 

Friværdien er den del af din boligs værdi, som ikke er lån, og du kan eksempelvis bruge den til indfri et dyrere banklån med eller afvikle anden gæld, som du betaler dyre renter på. Det kan også være, du drømmer om at bygge til, arbejde lidt mindre, finansiere en rejse eller fest – eller noget andet. Det lader vi være op til dig. Men har du friværdi, kan det give god mening at få tjekket dine lån, da det åbner op for nogle gode muligheder!

Hvis du vil have en indikation på, hvad din bolig er værd, kan du prøve vores værktøj til boligvurdering.

2) Din indtægt har ændret sig

Har du fået nyt job eller lønforhøjelse, siden du lånte penge? Eller måske er det gået den anden vej, og du har mistet dit job eller gået ned i løn?

Hvis din indkomst er steget, kunne du måske tænke dig at afdrage hurtigere på din gæld og spare på renteudgifterne. Og omvendt; er din indkomst faldet, kunne du måske i stedet tænke dig at afdrage mindre på din gæld, så du har flere penge i hænderne hver måned, når regningerne skal betales.

I begge tilfælde kan det ofte give mening at kigge nærmere på, hvad en omlægning af lån kan gøre for dig, så det passer bedre til den situation, du befinder dig i. Er du i tvivl, så tager vi gerne et kig på det sammen med dig – helt uforpligtende selvfølgelig. 

Start dialogen her.

3) Du skal flytte

Hvis du er boligejer, havde du formentlig en idé om hvor længe, du regnede med at bo i din bolig, da du købte den. Og højest sandsynligt optog du dine lån baseret på den idé. Ofte udvikler livet sig dog anderledes end forventet.

Uanset årsagen til at du skal flytte – om du har fundet drømmeboligen, ønsker noget større, eller gennemgår en skilsmisse – kan det betale sig at være strategisk omkring, hvornår du omlægger dine lån, så de passer til din nye situation. Ofte kan det nemlig betale sig at omlægge FØR du flytter, hvis tidspunktet er det rigtige. 

 

Variabel rente

Har du lån med variabel rente, er der nogle fastlagte tidspunkter, hvor lånet kan tilpasses. De tidspunkter hedder refinansieringstidspunkter. Navnet er ikke så vigtigt. Men det er vigtigt, du ved, at du kan slippe for dyre indfrielsesomkostninger, hvis du omlægger dine lån på de rette tidspunkter.

Sagt på en anden måde, kan du altså planlægge dine lån på ny, når du står overfor en refinansiering af dine lån.

 

Fastforrentet lån

Har du derimod fastforrentet lån, kan du med fordel notere dig, hvornår der er opsigelsesfrist på dit lån. Et fastforrentet obligationslån kan nemlig omlægges til kurs 100 fire gange om året – det vil sige én gang hvert kvartal. Vælger man at indfri sit lån på et andet tidspunkt, kan det medføre en række omkostninger. Disse kan du altså slippe for ved at opsige dit lån til terminen, som ligger 2 måneder før opsigelsesfristen. Andre gange kan du være så heldig, at du rent faktisk tjener penge på at indfri dit lån på det rigtige tidspunkt.

Læs mere, og se de 4 opsigelsesfrister lige her.

4) Du går snart på pension 

Hvis du snart regner med at gå på pension, kan det højest sandsynligt betale sig at være på forkant og lægge dine lån om i god tid, så de passer til din nye tilværelse.

Det er nemlig lettere at få lov til at låne penge til et nyt lån, mens du stadig er i job, for her har du en større indkomst. Så inden pensionisttilværelsen skal du kraftigt overveje at få kigget på dine lån og finde ud af, om en låneomlægning er en mulighed, da de kan være svære at ændre, når du først er stemplet ud af arbejdsmarkedet.

5) Hvis rentemarkedet udvikler sig til din fordel

Renten falder. Verdensøkonomien buldrer derudad. Inflationen stiger. Kurserne falder. Der er meget, der kan påvirke boligmarkedet og dine muligheder for at lægge lån om til din fordel.

Men hvem er det, der giver dig besked om, hvornår det rigtige tidspunkt kommer, hvor du kan vinde store besparelser, fordi boligmarkedet udvikler sig til din fordel? Sandsynligheden for, at det er din bankrådgiver, er ikke så stor. Især ikke hvis det betyder, at du skal skifte bank. Så det er vigtigt, at du selv er på dupperne, når det kommer til dine lån.

Tag vores lånetest

Bør du omlægge dine bolig- og realkreditlån?

Find ud af om du bør omlægge dine bolig- og realkreditlån

press Enter
Hvilke lån har du?
Sammensætningen af dine lån kan have indflydelse på, hvornår det bedst kan betale sig at få lavet en omlægning.
Hvilken type lån har du?
Lånetypen kan også have indflydelse på, hvorvidt en omlægning kan betale sig.
Har du, eller en økonomisk rådgiver, kigget på dine lån efter lånet blev optaget?
At have det fulde overblik over sine lån giver muligheden for at rykke på det rigtigte tidspunkt, når der sker ændringer på rentemarkedet, der kan være til gavn for din økonomi.
Er din bolig mere værd, end da du købte den?
Er der sket ændringer i prisen på din bolig, kan det i sig selv være god grund til at få kigget sine lån igennem. Er din bolig f.eks steget i værdi, har du sandsynligvis friværdi i boligen.
Hvor meget skal du kunne spare om året for at overveje omlægning af lån?
Kan du opnå besparelser ved en omlægning, er der måske mulighed for at indfri drømmen om en ekstra ferie, en tilbygning, eller noget helt tredje. Det lader vi være op til dig.
Er du villig til at flytte bank / realkredit for at opnå besparelser?
Når man indhenter tilbud på tværs af forskellige banker, er der bedre mulighed for at finde det tilbud, der er til din fordel, fremfor bankens.

Du er næsten i mål!

Nu skal vi bare lige bruge dine kontaktinfo, så vi kan sende dig din lånetest score.

Vores finansielle eksperter kan hjælpe 9 ud af 10

Hvis du scorer højt på testen, vil det sige, at en låneomlægning med stor sandsynlighed kan betale sig. Det kræver selvfølgelig en individuel vurdering af din situation og samlet overblik over netop din økonomi.

Husk at dobbelttjekke, din email er korrekt, så er du sikker på at modtage dit resultat.
Pengerådgivning må gerne kontakte mig angående mine bolig- og realkreditlån
Use Shift+Tab to go back

Test og tilmeld dit lån gratis

Alt dette er inkluderet i din låneovervågning:

  • Overvågning af både Flexlån samt fastforrentede lån
  • Avanceret og gennemregnet låneovervågning af renter, bidragssatser og mange andre parametre.
  • Uvildig overvågning af lånemuligheder på tværs af kreditforeninger
  • Medregner værdien af din bolig og kontrollerer løbende værdiudviklingen

Få besked når du kan spare penge

Der kan være mange penge at spare ved at omlægge dine lån på det rigtige tidspunkt. Det er imidlertid de færreste, som har tid til at overvåge markedet konstant. Ligeledes er det usandsynligt at din bankrådgiver fortæller dig, hvis du kan spare penge ved at flytte til en anden bank.

Vi laver hele tiden avancerede beregninger af dit lån og giver dig besked, så snart der er penge at spare. 

FÅ OVERBLIK OVER DIN LÅNEOMLÆGNING MED UVILDIG RÅDGIVNING

Om en låneomlægning kan betale sig i din situation, er en individuel vurdering, som bør tage udgangspunkt i en konkret beregning af din økonomi.

Vi anbefaler derfor, at du får en uvildig rådgiver til at regne på, om en låneomlægning kan give mening for dig.

I Pengerådgivning tilbyder vi altid et gratis møde, hvor vi sammen kigger på dine muligheder.

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe med omlægning af lån så du opnår de bedste vilkår.

Book et gratis og uforpligtende møde

Lad os sætte os sammen og kigge på din økonomi og tale om dine fremtidsplaner, så vi kan sikre dig de bedste vilkår.

Book Gratis Møde

Lad finansielle eksperter gøre alt arbejdet for dig

Som uvildige finansielle rådgivere forhandler vi de bedste tilbud hjem til dig på baggrund af din økonomi og drømme.
Bliv Kontaktet

Vi arbejder ud fra princippet no cure, no pay

Det koster dig ikke noget før du er tilfreds med de løsninger vi forhandler hjem på dine vegne.
Ring til os: 42 901 802

Vi er 100% på din side

Al den hjælp og rådgivning, du får hos Pengerådgivning, er altid uvildig. Vi modtager hverken kickback eller andre fordele for at fremhæve særlige banker frem for andre. Du kan altså være sikker på, at vores løsninger og rådgivning udelukkende har dine interesser på sinde.

Book gratis møde

Book dit gratis og uforpligtende møde med en af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere.

Bliv kontaktet

Skriv en mail til os og bliv kontaktet af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere.

Ring til os

Har du spørgsmål omkring hvordan vi kan hjælpe dig, så er du altid velkommen til at ringe.