Første boligkøb?

Her er eksperternes 5 bedste råd til din første bolighandel

You are here:

Har du besluttet dig for at gå igang med dit første boligkøb? Så er du havnet det rette sted. Vi ved, hvad det kræver, og at selve processen kan være en smule overvældende – for hvor skal man starte?

Vi starter denne 5-råds guide til dig, som står foran dit første boligkøb med et tillægsråd:

Spørg om hjælp!

Boligkøb er komplekst – selv for de erfarne og specielt når det er dit første boligkøb – man skal næsten være en superhelt for at kunne navigere i skoven af realkreditlån, bankbegreber og skjulte gebyrer. Tag gerne imod hjælp fra venner, familie eller professionelle. Du er allerede godt i gang med denne liste.

Her er 5 tips, du kan tage med, inden du springer ud i dit første boligkøb.

1) Prioritér. Hvad er vigtigst?

Beliggenhed, kvadratmeter, boligens stand og energiforbrug. Det er nogle af de vigtigste ting, som har betydning for prisen på et hus eller en lejlighed. Her kan du blive nødt til at prioritere, hvad der er vigtigst for dig. Det er de færreste som ved første boligkøb har råd til deres ultimative drømmebolig.

Så overvej grundigt, hvad der er vigtigst for dig, når du køber bolig, og hvad du vil gå på kompromis med. Er det beliggenheden? Størrelsen på huset eller grunden? Om det er nybygget, nyrenoveret eller vedligeholdelsesfrit? Det kan gøre det lettere at træffe en beslutning, når du står med en konkret bolig.

første boligkøb lejlighed

2) Få overblik over din økonomi

Jo bedre forberedt du er, inden du skal købe bolig, jo lettere bliver processen. Et godt budget kan gøre dig mere målrettet i din søgning og skaber det forkromede overblik over din økonomi. Så åben netbanken, excel-arket og din e-boks og få kigget din økonomi efter i sømmene, for du er nødt til at finde ud af, hvor mange penge du kan købe bolig for.

Det afhænger af din opsparing, din indkomst og din gæld. Jo mere du har sparret op, jo mere du tjener og jo mindre du skylder, jo flere penge kan du låne til at købe bolig for.

Prøv eksempelvis vores boligkøbsberegner, der kan give dig en fornemmelse af, hvor meget du kan købe bolig for. Vil du vide nøjagtigt, hvor meget du kan købe for, giver vi et gratis møde, hvor vi kan give dig en mere præcis beregning.

3) Vær opmærksom på, at din bankrådgiver er sælger

Det kan godt være, at du er godt tilfreds med din bank, og at din bankrådgiver er venlig. Men husk, at bankrådgiveren er sælger for banken og kun kan tilbyde dig egne ”varer” fra den pågældende banks hylder, til trods for at konkurrentens måske er bedre.

Så vær helt klar over, at du er en kunde, som banken tjener penge på, når de rådgiver dig om banklån, realkreditlån og andre lånetyper i forbindelse med boligkøb. Banken har altså også interesser i at tjene penge på dit køb af drømmebolig.

4) Indhent flere tilbud

Ca. 60 % af danskerne får kun ét tilbud på realkreditlån. Det vil sige, de tager det første og bedre tilbud, de får serveret.

Der findes omkring 25 forskellige slags lån på markedet. Hvert lån kan noget forskelligt, og du skal selvfølgelig have det lån, der passer bedst til dig.

Vores anbefaling er at indhente flere tilbud på bank- og realkreditlån, for højst sandsynligt vil der være mange tusinde kroner at spare hvert år.

5) Prut om prisen

Endnu en ting, du er NØDT til at gøre. Prut om prisen. Eller rettere sagt forhandl om prisen, når du optager lån i banken.

Priserne på bolig, banklån eller realkreditlån er ikke mejslet i granit. De er til forhandling; og du kan næsten altid få det billigere, hvis du forhandler.

Hvordan gør du så? Ja, her er det godt, du har fulgt råd fire og fået flere tilbud på lån. Så kan du nævne det for din bankrådgiver og se, om vedkommende ikke pludselig kan trylle noget bedre op af skrivebordsskuffen.

Er det alt?

Nej, desværre ikke.

Boligkøbsprocessen er indviklet og lang, men ovenstående 5 råd er gode at følge, hvis du er ny på boligmarkedet. Uanset om du vælger at gøre det selv eller få hjælp, så håber vi, at det lykkes for dig, og at du bliver glad for dit boligkøb!

P.S. Overvejer du at få hjælp fra os, giver vi det første rådgivningsmøde gratis, så du kan få svar på dine spørgsmål, få det økonomiske overblik, høre hvor meget du kan låne og få syn for sagen for, hvad vi kan spare dig for af penge, tid og besvær.

Se vores webinar om boligmarkedet netop nu

Book et gratis og uforpligtende møde

Lad os sætte os sammen og kigge på din økonomi og tale om dine fremtidsplaner, så vi kan sikre dig de bedste vilkår.

Book Gratis Møde

Lad finansielle eksperter gøre alt arbejdet for dig

Som uvildige finansielle rådgivere forhandler vi de bedste tilbud hjem til dig på baggrund af din økonomi og drømme.
Bliv Kontaktet

Vi arbejder ud fra princippet no cure, no pay

Det koster dig ikke noget før du er tilfreds med de løsninger vi forhandler hjem på dine vegne.
Ring til os: 42 901 802

Vi er 100% på din side

Al den hjælp og rådgivning, du får hos Pengerådgivning, er altid uvildig. Vi modtager hverken kickback eller andre fordele for at fremhæve særlige banker frem for andre. Du kan altså være sikker på, at vores løsninger og rådgivning udelukkende har dine interesser på sinde.

Book gratis møde

Book dit gratis og uforpligtende møde med en af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere.

Bliv kontaktet

Skriv en mail til os og bliv kontaktet af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere.

Ring til os

Har du spørgsmål omkring hvordan vi kan hjælpe dig, så er du altid velkommen til at ringe.