Spar penge i hverdagen

pension

Spar penge i hverdagen!

At få mere luft i økonomien er noget, som de fleste kan relatere til og ønsker sig. Ved at spare lidt i hverdagen, er det muligt at spare penge og få flere penge til dig selv og din familie. I dette blogindlæg vil vi give dig nogle tips og råd til, hvordan du kan spare penge på unødvendige udgifter i hverdagen.

 

Læg et budget
Et budget kan hjælpe dig med at give dig et overblik over, hvad du bruger dine penge på. Et budget er en liste over dine forventede indtægter og udgifter hver måned. Dette betyder, at du ved præcis hvor mange penge, du har til rådighed hver måned og hvor mange penge du bruger. Når du laver dit budget, er det vigtigt at du husker at skrive alle udgifter på listen, herunder også dine uforudsete udgifter som f.eks. konfirmationer, julegaver osv. Ved at gøre dette er du sikker på, at der ikke kommer en pludselig regning ind ad døren, som du ikke har råd til.

Et godt budget er naturligvis, når udgifterne er lavere end indtægterne, da der dermed er penge tilovers. De penge du har tilovers, kan du vælge at benytte til at lave en opsparing eller blot have flere penge til dig hver måned til fornøjelser. Når du lavet dit budget, så kan du med fordel undersøge, om du betaler for meget for noget samt om der er noget, som du helt kan undvære fra dit budget.

Unødvendige udgifter
Som nævnt overstående så er det en fordel at undersøge, om du betaler for meget for noget, samt om der er noget som du helt kan undvære fra dit budget. Når du gennemgår dit budget, vil du med stor sandsynlighed støde på nogle udgifter, som måske ikke er så nødvendige. Disse kunne f.eks. være for mange tv-kanaler eller måske du har et medlemskab af et fitnesscenter, men træner der aldrig.

Betaler du for meget?
En anden unødvendig udgift er, når du betaler for meget for et produkt eller en ydelse. Herunder kan forsikringer såsom ulykkesforsikring, indboforsikring osv. nævnes. Det er en fordel at undersøge markedet, da forsikringsselskaberne er i skarp konkurrence mod hinanden og du vil derfor ofte kunne spare penge ved at skifte forsikringsselskab. Du kan ligeledes også ofte opnå store besparelser ved at samle dine forsikringer under et selskab, i stedet for at det er fordelt blandt flere. Det kan i den forbindelse også anbefales, at du gør det samme med f.eks. internet og mobilabonnement.

Disse unødvendige udgifter er udgifter, som du hurtigt kan skære ned på og vil kunne spare dig mange penge i hverdagen.

 

Vælg den rigtige og billigste bank
Et godt sted at spare penge er ved at finde ud af, om du har den rigtige og billigste bank for dig. Der er mange banker i Danmark og de er i skarp konkurrence mod hinanden. Priserne på renter og gebyrer varierer fra bank til bank og det er i den forbindelse vigtigt, at du undersøger, hvad du betaler i din nuværende bank for derefter at sammenligne med andre banker. Renter og gebyrer er hurtigt sparede penge, da det principielt set er ekstra penge, som du betaler for at få lov at være kunde i netop den bank, som du er kunde i. Et bankskifte kan i mange tilfælde resultere i, at du kan spare penge.

Foretrækker du at blive hos din bank?
Hvis du er glad for din nuværende bank, men priserne på renterne og gebyrerne er højere end hos andre banker, så kan du med fordel forsøge at forhandle om priserne med din nuværende bank. En bankrådgiver kan i langt de fleste tilfælde godt matche deres konkurrenter og du skal derfor ikke være bleg for at spørge din bankrådgiver. Det er dog vigtigt at være forberedt på, at hvis prisen ikke kan matches, så er den bedste løsning for dig at skifte bank.

 

Uvildig rådgivning
Hvis du har svært ved at gennemskue, hvordan du får lavet et fordelagtigt budget eller simpelthen ikke kan finde et sted i dit nuværende budget, hvor det er muligt at spare penge, så kan du med fordel søge rådgivning af en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver er uafhængig af banken og er derfor 100 procent på din side og varetager dine behov. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med at lægge et budget og dermed sikre, at du ikke betaler mere end nødvendigt for dine udgiftsposter. Derudover kan en uvildig finansiel rådgiver hjælpe dig med at sikre, at du er kunde i netop den bank, der er bedst og billigst for dig og din økonomi.

Vi tilbyder et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde, hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan en af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere kan hjælpe dig med at spare penge i hverdagen. Du kan booke et møde her.

________________________________________________________________________________________________________________

Fandt du dette blogindlæg interessant? Så kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev her, hvor du vil modtage endnu flere gode råd og vejledning til en sundere økonomi.

De bedste hilsner,

Pengerådgivning