Sådan sparer du penge i hverdagen!

You are here:

Ved at spare penge i hverdagen, er det muligt at få mere luft i økonomien og få flere penge til dig selv og din familie, som de fleste kan relatere til og ønsker sig.  Her vil vi give dig nogle tips og råd til, hvordan du kan spare penge på unødvendige udgifter i hverdagen.

Spar penge i hverdagen – læg et budget

Et budget kan hjælpe dig med at give dig et overblik over, hvad du bruger dine penge på, og hvordan du kan spare penge i hverdagen. Et budget er en liste over dine forventede indtægter og udgifter hver måned. På den måde bliver du klar over præcis, hvor mange penge du har til rådighed hver måned, og hvor mange penge du bruger. Når du laver dit budget, er det vigtigt, at du husker at skrive alle udgifter på listen. Det inkluderer også uforudsete udgifter som f.eks. konfirmationer, julegaver osv. Ved at gøre dette, er du sikker på, at der ikke kommer en pludselig regning ind ad døren, som du ikke har råd til.

Et godt budget er naturligvis, når udgifterne er lavere end indtægterne, da det betyder, at der er penge tilovers. De penge, du har tilovers, kan du vælge at flytte over på en opsparing, investere i aktier, som kan blive mere værd over tid, eller blot bruge til lidt ekstra fornøjelser. Når du laver dit budget, kan du med fordel undersøge, om du har udgifter, du betaler for meget for, eller om der er noget, du helt kan undvære.  

Spar dig selv for unødvendige udgifter

Som nævnt overstående så er det en fordel at undersøge, om du betaler for meget for noget, samt om der er noget som du helt kan undvære fra dit budget. Når du gennemgår dit budget, vil du med stor sandsynlighed støde på nogle udgifter, som måske ikke er så nødvendige. Disse kunne f.eks. være for mange tv-kanaler eller måske du har et medlemskab af et fitnesscenter, men træner der aldrig.

Gennemgå dine forsikringer og bankforretninger

En anden unødvendig udgift er, når du betaler for meget for et produkt eller en ydelse. Herunder kan forsikringer såsom ulykkesforsikring, indboforsikring osv. nævnes. Det er en fordel at undersøge markedet, da forsikringsselskaberne er i skarp konkurrence mod hinanden og du vil derfor ofte kunne spare penge ved at skifte forsikringsselskab. Du kan ligeledes også ofte opnå store besparelser ved at samle dine forsikringer under et selskab, i stedet for at det er fordelt blandt flere. Det kan i den forbindelse også anbefales, at du gør det samme med f.eks. internet og mobilabonnement.

Disse unødvendige udgifter er udgifter, som du hurtigt kan skære ned på og vil kunne spare dig mange penge i hverdagen.

Betaler du for meget for dit boliglån?

Et sted som mange overser, når de kigger på deres udgifter, er muligheden for at spare penge på deres boliglån ved at lave en låneomlægning. Har du et realkreditlån, og er du i tvivl, om du har den bedste løsning, eller om du skal få foretaget en låneomlægning?

Du kan med fordel tilmelde dine lån på vores låneovervågning. Her får du et nutidigt overblik over dine lån og om det vil kunne betale sig at omlægge dem.

Vælg den rigtige og billigste bank

Et godt sted at spare penge er ved at finde ud af, om du har den rigtige og billigste bank for dig. Der er mange banker i Danmark og de er i skarp konkurrence mod hinanden. Priserne på renter og gebyrer varierer fra bank til bank og det er i den forbindelse vigtigt, at du undersøger, hvad du betaler i din nuværende bank for derefter at sammenligne med andre banker. Renter og gebyrer er hurtigt sparede penge, da det principielt set er ekstra penge, som du betaler for at få lov at være kunde i netop den bank, som du er kunde i. Et bankskifte kan i mange tilfælde resultere i, at du kan spare penge.

Foretrækker du at blive hos din bank?

Hvis du er glad for din nuværende bank, men priserne på renterne og gebyrerne er højere end hos andre banker, så kan du med fordel forsøge at forhandle om priserne med din nuværende bank. En bankrådgiver kan i langt de fleste tilfælde godt matche deres konkurrenter og du skal derfor ikke være bleg for at spørge din bankrådgiver. Det er dog vigtigt at være forberedt på, at hvis prisen ikke kan matches, så er den bedste løsning for dig at skifte bank.

Mister du penge hver måned?

Kan du også spare penge i hverdagen ved at omlægge lån?

Om en låneomlægning kan betale sig i din situation, er en individuel vurdering, som bør tage udgangspunkt i en konkret beregning af din økonomi.

Vi anbefaler derfor, at du får en uvildig rådgiver til at regne på, om en låneomlægning kan give mening for dig.

I Pengerådgivning tilbyder vi altid et gratis møde, hvor vi sammen kigger på dine muligheder.

Book et gratis og uforpligtende møde

Lad os sætte os sammen og kigge på din økonomi og tale om dine fremtidsplaner, så vi kan sikre dig de bedste vilkår.

Book Gratis Møde

Lad finansielle eksperter gøre alt arbejdet for dig

Som uvildige finansielle rådgivere forhandler vi de bedste tilbud hjem til dig på baggrund af din økonomi og drømme.
Bliv Kontaktet

Vi arbejder ud fra princippet no cure, no pay

Det koster dig ikke noget før du er tilfreds med de løsninger vi forhandler hjem på dine vegne.
Ring til os: 42 901 802

Vi er 100% på din side

Al den hjælp og rådgivning, du får hos Pengerådgivning, er altid uvildig. Vi modtager hverken kickback eller andre fordele for at fremhæve særlige banker frem for andre. Du kan altså være sikker på, at vores løsninger og rådgivning udelukkende har dine interesser på sinde.

Book gratis møde

Book dit gratis og uforpligtende møde med en af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere.

Bliv kontaktet

Skriv en mail til os og bliv kontaktet af vores dygtige uvildige finansielle rådgivere.

Ring til os

Har du spørgsmål omkring hvordan vi kan hjælpe dig, så er du altid velkommen til at ringe.