Pengerådgivning i TV: Coronalån har konsekvenser

pengeraadgivning_om_coronalaan
pengeraadgivning_om_coronalaan
Peter Thomsen regner på, hvor meget Mina har brugt på forbrug, efter hun tog et forhøjet SU-lån.

Mina tog på halvandet år et Coronalån på 200.000. Det svarer til udbetalingen til et hus på 4 millioner, siger Finansiel Rådgiver, Peter Thomsen.

Mange studerende har under coronakrisen mistet studiejobbet, og derfor løftede politikerne loftet for det månedlige SU-lån fra 3.200 kroner til næsten 10.000 kroner i marts 2020. Det var en glædelig nyhed for Mina Azzam, som udnyttede muligheden og skruede SU-lånet op på max. Nu halvandet år senere har hun lånt omkring 200.000 kroner af staten og størstedelen af penge har hun brugt på shopping; tøj, sko og dyre ting.

Peter Thomsen, som er Finansiel Rådgiver i Pengerådgivning Århus, advarer mod at tage lånet, hvis pengene bliver brugt på forbrug.

– Det er jo sådan med gæld, at der er en regning, der skal betales. Så hvis man bruger lånet på forbrug nu, så fratager man sig selv nogle muligheder for fremtiden, siger Peter Thomsen.

Bruger man derimod pengene på at få mad på bordet og sikrer sig din familiens eksistensgrundlag, kan den forhøjede sats være en nødvendighed. Han råder desuden til at man tænker over de langsigtede konsekvenser og måske i stedet investerer nogle af pengene eller sætter dem i banken.

Læs hele artiklen og se klippet, hvor Peter Thomsen gennemgår Minas økonomi

 

Har du brug for hjælp til at få overblikket over din økonomi og hvilke muligheder du har, er du velkommen til at kontakte os her på siden eller ringe til os på tlf. nr. 42 901 802.