Spar penge på omlægning af realkreditlån

ledelige-jobs-fyn

Hvis du har et realkreditlån, så har du mulighed for at få lavet en såkaldt omlægning af dit realkreditlån eller konvertering. Det kan betale sig at få omlagt dit realkreditlån inden den 1. September, da de nye realkreditlån, der erstatter de eksisterende, bliver dyrere. Det er bl.a. kurserne på de nye 30-årige obligationer der falder.

 

Hvordan kan du omlægge dit realkreditlån?

Der kan være mange årsager til at vælge at få lavet en omlægning af dit realkreditlån, og der findes flere typer af låneomlægninger. Disse kan opdeles i tre typer, herunder nedkonvertering, op konvertering og skrå konvertering.

Hvis du som boligejer har et fastforrentet realkreditlån, kan du opleve at renten er faldet markant igennem en periode. I dette tilfælde kan du få lavet en nedkonvertering, hvor du kan få erstattet din tidligere høje rente til en lavere rente. Dette resulterer naturligvis i en besparelse, da du dermed betaler færre penge i renter, samt at den samlede nettoydelse på dit lån vil falde.

Hvis renten derimod stiger, så vil kursen på et fastforrentet lån falde. Du kan i dette tilfælde vælge at lave en opkonvertering, hvor du indfrier obligationerne til en lavere pris, end da du optog lånet. På den måde kan din restgæld blive gjort mindre. Du kan på et senere tidspunkt vælge at lægge lånet om igen, hvis renten nu skulle falde.

En skrå konvertering er, når du omlægger dit realkreditlåns type. Det vil sige, at du fx går fra et fastforrentet lån til et rentetilpasningslån eller omvendt. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være risici forbundet ved dette. Eksempelvis hvis du vælger at omlægge et fastforrentet lån til et rentetilpasningslån, så vil din risikoprofil ændre sig, da et rentetilpasningslån styres af markedet. Renterne kan derfor stige potentielt set år efter år.

 

”Der kan i mange tilfælde være mange penge at spare i forbindelse med omlægning af lån., især hvis du ikke har fået omlagt dine lån inden for det sidste år.”

Der kan være mange penge at spare ved at omlægge dit realkreditlån, men det kan være svært og uoverskueligt for den almindelige dansker at gennemskue, om det kan svare sig at omlægge sit lån.

Så har du et realkreditlån, og er du i tvivl, om du har den bedste løsning, eller om du skal få foretaget en omlægning? Så kan det anbefales at få professionel og uvildig rådgivning.

Dette skyldes især, at realkreditlånene er afhængige af markedsrenten, som ingen potentielt set ved, hvad der sker med.

Få en gratis og uforpligtende rådgivningstime

Hos Pengerådgivning.dk vil vi gerne hjælpe dig med at danne et overblik over dit realkreditlån og dermed se, om du har den bedste låneløsning på nuværende tidspunkt. Hvis det kan betale sig for dig, at få lavet en omlægning af dit realkreditlån, så tilbyder vi endvidere at hjælpe dig med at forstå de forskellige omlægningstyper, og hvordan de passer til lige netop din økonomi.

Hvis dette lyder interessant, så kan du booke et gratis rådgivningsmøde, hvor du kan få råd og vejledning om dine muligheder for at omlægge dit realkreditlån og derigennem skabe besparelser i din økonomi.