5 situationer du skal være opmærksom på,
når du omlægger lån

5 situationer du skal være opmærksom på, når du omlægger lån

Rentestigninger, inflation og høje elregninger. Økonomi er et varmt emne i disse tider og flere og flere føler sig presset på deres privatbudget. Har du bolig, kan en mulighed være at få kigget dine lån igennem hos en professionel rådgiver. Hos os giver vi et overblik over mulighederne helt uforpligtende og gratis.

You are here:

Rentestigninger, inflation og høje elregninger. Økonomi er et varmt emne i disse tider og flere og flere føler sig presset på deres privatbudget. Har du bolig, kan en mulighed være at få kigget dine lån igennem hos en professionel rådgiver. Hos os giver vi et overblik over mulighederne helt uforpligtende og gratis.

Overvejer du en låneomlægning, så er der flere forskellige situationer du bør være opmærksom på inden du vælger at omlægge dine realkreditlån.

1. Din bolig er steget i værdi

Hvis du mener, at din bolig er steget væsentligt i værdi, eller hvis du i en årrække har tilbagebetalt meget af dine lån tilbage, har du sandsynligvis en stor friværdi i boligen.

Friværdien er den del af din boligs værdi, som ikke er lån. Friværdien kan du f.eks. bruge til indfri dyrere banklån med eller afvikle anden gæld. Det kan også være, du drømmer om at bygge til, arbejde lidt mindre eller noget tredje. Det lader vi være op til dig.

2. Din økonomi eller udgifter har ændret sig

Har du fået nyt job eller lønforhøjelse, siden du lånte penge? Eller måske er det gået den anden vej, og du har mistet dit job eller gået ned i løn?

Hvis din indkomst er steget, kunne du måske tænke dig at afdrage hurtigere på din gæld og spare på renteudgifterne. Omvendt, er din indkomst faldet kunne du måske i stedet tænke dig at afdrage mindre på din gæld, så du har flere penge hver måned, når regningerne skal betales.

I begge tilfælde kan det ofte give mening at kigge nærmere på hvad en omlægning af lån kan gøre for dig, så det passer bedre til den situation, du befinder dig i. Er du i tvivl, så tager vi gerne et kig på det sammen med dig, og det er helt uforpligtende. 

Start dialogen her.

3. Du skal flytte

Hvis du er boligejer, havde du formentlig en idé om hvor længe, du regnede med at bo i din bolig, da du købte den. Og højest sandsynligt optog du dine lån baseret på den idé.

Ofte udvikler livet sig dog anderledes end forventet.

Uanset årsagen til at du skal flytte, om du har fundet drømmeboligen, ønsker noget større, eller gennemgår en skilsmisse, kan det betale sig at være strategisk omkring, hvornår du omlægger dine lån, så de passer til din nye situation. Ofte kan det nemlig betale sig at omlægge FØR du flytter, hvis tidspunktet er det rigtige.

 

Variabel rente

Har du lån med variabel rente, er der nogle fastlagte tidspunkter, hvor lånet kan tilpasses. De tidspunkter hedder refinansieringstidspunkter.

Navnet er ikke så vigtigt, men det er vigtigt, at du ved, at hvis du omlægger dine lån inden for de tidspunkter, så slipper du for dyre indfrielsesomkostninger.

Sagt på en anden måde, kan du altså planlægge dine lån på ny, når du står overfor en refinansiering af dine lån.

 

Fastforrentet lån

Har du derimod fastforrentet lån, kan du med fordel notere dig hvornår, der er opsigelsesfrist på dit lån. Et fastforrentet obligationslån kan nemlig omlægges til kurs 100 fire gange om året – dvs. én gang hvert kvartal. Vælger man at indfri sit lån på et andet tidspunkt, kan det medfører det en række omkostninger. Disse kan du altså slippe for, ved at opsige dit lån til terminen, som ligger 2 måneder før opsigelsesfristen. Andre gange kan du være så heldig, at du rent faktisk tjener penge på at indfri dit lån på det rigtige tidspunkt.

4. Du går snart på pension

Hvis du snart regner med at gå på pension, kan det højest sandsynligt betale sig at være på forkant og lægge dine lån om i god tid, så de passer til din nye tilværelse.

Det er nemlig lettere, at få lov til at låne penge til et nyt lån, imens du stadig er i job, for her har du en større indkomst.

Så inden pensionisttilværelsen skal du kraftig overveje at få kigget på dine lån og finde ud af om en låneomlægning er en mulighed, da de kan være svære at ændre, når du først er stemplet ud af arbejdsmarkedet.

5. Hvis rentemarkedet udvikler sig

Renten ændrer sig, verdensøkonomien buldrer derudad, inflationen stiger, kurserne falder. Der er meget, der kan påvirke boligmarkedet og dine muligheder for at lægge lån om til din fordel.

Men hvem giver dig lige besked om, hvornår det rigtige tidspunkt kommer, hvor du kan vinde store besparelser, fordi boligmarkedet lige udvikler sig til din fordel? Sandsynligheden for, at det er din bankrådgiver, er ikke så stor. Især ikke hvis det betyder, at du skal skifte bank.

Book et gratis og uforpligtende møde

Velkommen i Hillerød

Når du booker et møde med en af vores uvildige finansielle rådgivere, så sætter vi os sammen og kigger på din økonomiske situation. Vi giver dig et godt overblik over din nuværende økonomi, og vi taler om dine fremtidsplaner og økonomiske muligheder for fremtiden. På den måde kan vi sikre dig de bedste vilkår fremadrettet, så de harmonere med dine fremtidsplaner og ønsker.

Lad finansielle eksperter gøre alt arbejdet for dig

Vores uvildige finansielle rådgivere tager dig i hånden igennem hele forløbet og forhandler de bedste tilbud hjem til dig på baggrund af din økonomi og drømme.

Book et gratis møde med vores rådgivere herunder

Niclas Press

FINANSIEL RÅDGIVER

Tlf: 2032 8166

Om Niclas

Niclas Press har næsten 20 års erfaring fra bankverdenen og derfor stort kendskab til alle privatøkonomiske emner, herunder både boligkøb og omlægninger.

Som uvildig rådgiver går Niclas op i at skabe det økonomiske overblik for sine kunder og trække banksproget ned på et niveau, hvor alle kan være med og forstå de ændringer der bliver foretaget.

Privat bor Niclas med sin familie i Nordsjælland i Gilleleje, hvor fritiden går med sport, venner og jævnlige ture til havnen i Gilleleje for at få noget frisk luft og is.

MADS ENGEL BRUHN

FINANSIEL RÅDGIVER

Tlf: 6110 2365

Om Mads

Mads er oprindeligt uddannet ejendomsmægler og har mere end 14 års erfaring med salg af boliger og derfor stor erfaring med købsprocessen og forhandling af priser.

Mads er som person en meget smilende og nærværende person, og hans styrke ligger i at være stærk kommunikativ og en dygtig sparringspartner gennem hele processen.

Som uvildig rådgiver, giver det Mads en stor glæde at kunne gøre en reel forskel for sine kunder, så de lander tættere på deres drømme.

Mads elsker at bruge sin fritid med familien, hvor han holder af at være i naturen og komme helt ned i gear.

Kim Aabenhuus

FINANSIEL RÅDGIVER

Tlf: 6110 1704

Om Kim

Kim har med sine 15 års erfaring fra realkreditinstut- og bankverdenen opnået stor viden omkring privatøkonomi og boligfinansiering.

Som uvildig rådgiver sætter Kim en ære i at finde de bedste fremtidige løsninger med udgangspunkt i kundens egne drømme og behov. Han gør en dyd ud af at gøre økonomi til noget alle kan forstå, så man kan træffe gode beslutninger med ro i maven.

I sin fritid elsker Kim at bruge sin tid på golfbanen og at rejse med sin familie.

Vi arbejder ud fra princippet
no cure, no pay

Vi er uvildige og på DIN side

Al den hjælp og rådgivning, du får hos Pengerådgivning, er altid uvildig. Vi modtager hverken kickback eller andre fordele for at fremhæve særlige banker frem for andre. Du kan altså være sikker på, at vores løsninger og rådgivning udelukkende har dine interesser på sinde.

Bliv kontaktet

Vil du gerne kontaktes inden du booker et møde, eller haster din sag og kan du ikke finde en ledig tid til finansiel rådgivning? Så ring eller skriv endelig til os. Vi er klar til at hjælpe dig.

Ring til os på

Kontakt - Basic
Jeg giver Pengerådgivning samtykke til at kontakte mig vedrørende økonomisk rådgivning og accepterer dermed betingelserne i Pengerådgivnings datapolitik.