Hvordan finansierer jeg mit sommerhus?

sommerhus pengerådgivning

Vi har så småt taget hul på sommerhus sæsonen. Du står måske enten og overvejer at leje et sommerhus i løbet af året eller at købe dit eget sommerhus. Og hvordan får du dit kommende sommerhus finansieret bedst muligt?

I dag kan du låne 60 procent i kreditforeningen, og de resterende 40 procent skal du selv lægge eller låne i banken til en høj boligrente. Disse regler vil Venstre gerne ændret, og EU har sagt ok for det. Venstre forventer at de nye låneregler for sommerhuse bliver gældende fra 1. Juli 2017. Den nye lov, som regeringen kan fremsætte lovforsalg om, lyder på, at du fremover kan belåne 75 procent i kreditforeningen frem for de 60 procent. Der er dog banker der kan lave op til 80 procent belåning. Stigningen fra 60 procent til 75 procent betyder altså, at sommerhusejere fremover vil kunne spare tusinder af kroner hver måned.

I snit vil du kunne spare 1.100 kr. om måneden, når du køber et sommerhus til en million kroner med et fastforrentet 30årigt lån til 2,5 procent.

Den del af likviditetslettelsen en sommerhusejer vil kunne mærke ved at enten omlægge et lån eller optage et 75 procent lån, kan henføres til en mindre afdragsbetaling, da det sommerhusejeren afdrager på banklånet nu flyttes over til et afdragsfrit realkreditlån.

Vores anbefaling er, at du som minimum indhenter 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige pengeinstitutter, når du skal finansiere dit sommerhus. Ønsker du at omlægge dit lån i dit nuværende sommerhus lyder vores anbefalinger de samme.

Vil du høre nærmere om, hvad dine muligheder er for at købe et sommerhus, så tilbyder vi et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde med en af vores uvildige rådgivere enten i Jylland eller på Sjælland, hvor du får sparring og råd. Book dit møde her.