Pengerådgivning i TV Avisen: Skal der gribes ind på boligmarkedet?

Boligmarkedet er rødglødende, især i storbyerne. Nationalbanken opfordrer til indgreb.

Som førstegangskøber kan det være svært at komme ind på det fremadstormende boligmarked, hvor der er mange om buddet. Flere boliger bliver endda solgt med overbud og uden at blive fremvist.

Nationalbanken har derfor opfordret til et politisk indgreb, hvor man ændrer udbetalingskravet fra 5% til 10%.

Pengerådgiving har haft besøg af TV-Avisen, der overværede et rådgivningsmøde med førstegangskøber Michael Sandborg, som har søgt økonomisk sparring i forbindelse med sit huskøb. Hør hans udtalelse og mere om forslaget nedenfor. Klippet findes 13 minutter inde i udsendelsen, fra 18.30 nyhederne, 27.maj.

 

Se klippet, hvor indehaver Nicolaj Christensen og førstegangskøber Michael Sandborg udtaler sig til TV avisen

 

Hos Pengerådgivning mener vi ikke, at der er grund til sådanne restriktioner, da dette vil sætte især førstegangskøbere i en endnu dårligere position. I forvejen er der en lang række af krav fra Finanstilsynet som købere skal leve op til og mange ved ikke, hvordan de skal fremlægge deres økonomi for banken.

 

Hvordan kan du som førstegangskøber stå stærkere?

Vi foreslår at du får det fulde overblik over din økonomi og undersøger dine muligheder i banken inden du går igang med at søge bolig. Derudover er det godt at vide, hvordan du præsenterer din økonomi for banken, som har en lang række af forskellige faktorer de kigger på ved en boligfinansiering. Mangler du det økonomiske overblik, er det en god idé at alliere dig med en uvildig økonomisk rådgiver, som kan hjælpe med den rette finansiering, så du er klar til at byde så snart du har fundet drømmeboligen.

 

Er du førstegangskøber og har spørgsmål omkring din første bolighandel er du altid velkommen til at kontakte os her på siden eller ringe til os på tlf. nr. 42 901 802.