Nye boliglån – Spar penge ved at optage lån før årgangsskifte

NYE BOLIGLÅN

I 2017 kommer der nye boliglån. Mere konkret så kommer der pr. 1. september nye obligationsserier. Hvert tredje år gennemføres et såkaldt serieskift på de fastforrentede lån, hvilket også kaldes årgangsskifte. Et årgangsskifte giver nye lånemuligheder for låneoptager såvel som for låneudbyder.

 

”Nyt” i den finansielle verden er dog ikke nødvendigvis altid positivt. På nuværende tidspunkt har vi et historisk lavt renteniveau. Dette renteniveau har givet mange boligkøbere mulighed for at optage et boliglån med en lav fastforrentet rente. Selvom renten på nuværende tidspunkt ikke ser ud til at skulle stige, så kan de kommende uger frem mod den 1. september være sidste chance for at få et fastforrentet lån med en historisk lav rente. Dette skyldes at realkreditinstitutterne lukker de nuværende obligationer, der ligger bag de fastforrentede lån og erstatter dem med nye obligationer. Det kan derfor være en fordel for dig som boligejer eller kommende boligkøber at fastlåse renten de næste 30 år med den historiske lave rente, som stadig er på markedet lige nu.

Som nævnt ser det ikke umiddelbart ud til, at renten vil stige. De seneste fem år er renten stort set også kun gået ned, men renteudviklingen i fremtiden er noget vi aldrig kan vide os sikre på. Det skal i den forbindelse tilføjes, at der blot skal en rentestigning på ét procentpoint til, før at man vil have mere glæde af et fastforrentet lån end f.eks. et tilpasningslån. Det kan derfor være en fordel for dig at overveje at slå til nu, hvis du ønsker at optage et lån med den historisk lave rente.

Overvejer du at købe bolig eller lave en ombygning?

Der kan være mange penge at spare ved at optage et lån før årgangsskiftet også selvom dit kommende boligkøb eller ombygning først er planlagt til senere på året. Overvejer du at købe bolig, ombygning eller andet og er i tvivl om du skal slå til nu inden årsgangsskiftet, så står vi klar hos Pengerådgivning til at hjælpe dig. Du kan sammen med en af vores uvildige rådgivere få gennemgået netop din situation og i den forbindelse blive klogere på de nye boliglån.

Skynd dig at booke et gratis rådgivningsmøde her.