Opsigelsesfrist, hvorfor og hvornår er den vigtig?
Kort sagt er opsigelsesfristen relevant at kigge på, hvis du har et fastforrentet obligationslån som du overvejer at omlægge til et andet lån. Et fastforrentet obligationslån kan nemlig omlægges til kurs 100 fire gange om året – dvs. én gang hvert kvartal. Hver opsigelsesfrist ligger 2 måneder forud for indfrielsesdatoen (også kaldet terminen).
De 4 datoer du skal være opmærksom på er altså de 4 opsigelsesfrister.
Og hvad betyder det så?
Kort sagt betyder det, at det ofte er en fordel at omlægge sit lån til termin, da det ellers kan blive dyrt at komme ud af lånet. Vælger man at opsige sit lån på et andet tidspunkt, medfører det en række omkostninger.
I nogle tilfælde opvejer den gevinst, du opnår ved at omlægge lånet, disse omkostninger, men ganske ofte er det billigst at omlægge til en af de 4 opsigelsesfrister.
Det er desværre for komplekst til at man kan opstille faste regler for hvornår det bedst kan betale sig at omlægge lån. Om det kan betale sig for dig og i så fald hvornår, kræver at man dykker dybere ned i din specifikke situation og økonomi.
Synes du også, at det er svært at gennemskue?
Hvis du ikke er helt på hjemmebane, når vi skriver om låntyper, terminer og kurser, så fortvivl ikke. Du er ikke alene!
Hver eneste dag hjælper vi kunder, som har svært ved at forstå banksprog, og hvornår det kan betale sig at lave en låneomlægning.
Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag. Vores rådgivere kan rådgive dig på tværs af hele finansieringmarkedet og give dig konkrete anbefalinger uafhængigt af bankernes interesser. Vi er 100% på din side af forhandlingsbordet.
De 4 årlige opsigelsesfrister:
- Omlægning 1. januar – Deadline: 31. oktober
- Omlægning 1. april – Deadline: 31. januar
- Omlægning 1. juli – Deadline: 30. april
- Omlægning 1. oktober – Deadline: 31. juli
Bør du omlægge nu?
Ring 42 901 802
eller prøv vores rådgivning gratis.
Er det nu, du skal omlægge?
Kan det betale sig?
Er du i tvivl om, hvordan du kommer ud af dit nuværende lån? Hvilken indfrielsesmetode er mest fordelagtig for dig?
Få svarene og en gratis, uforpligtende vurdering af din sag. Vores rådgivere kan rådgive dig på tværs af hele finansieringmarkedet og give dig upartiske anbefalinger.