Få gode råd til dit kommende huskøb

Hvad enten du er førstegangskøber eller ej, så er det at købe et hus en stor beslutning. Det er for langt de fleste deres livs investering. Der er mange udgifter og følelser forbundet ved at købe et hus, og det kan derfor påvirke din privatøkonomi på mange områder. Vi skal dog ej forglemme, at der også er mange gode sider ved at købe et hus, og der findes heldigvis mange gode råd til at spare mange penge ved en hushandel.

Find dit drømmehus

Inden du skal købe dit drømmehus så er det naturligvis vigtigt at finde det hus, som du ønsker at købe. I den forbindelse er det en fordel at undersøge, hvor meget I har råd til at købe hus for. Pr. 1 november 2015 blev det lovliggjort, at du som køber skal have minimum fem procent af boligens værdi. Det betyder at det beløb du har mulighed for at lægge i udbetaling er afgørende for, hvor mange penge du kan få lov at låne til dit kommende hus. Derudover er det som regel banken der vurderer, hvad de vil anbefale, at I køber bolig for. Dette gør banken blandt andet ved at sikre, at I har et forsvarligt rådighedsbeløb tilbage, når alle udgifterne til boligen er betalt.

Det er i den forbindelse vigtigt, at du undersøger dit/jeres rådighedsbeløb, da der i nogle tilfælde kan være forskel på, hvad banken mener er et forsvarligt rådighedsbeløb til jer, og hvad I selv mener er det rigtige. Dette skyldes, at bare fordi du har mulighed for at låne til at købe et hus til op til et vist beløb, så er det ikke nødvendigvis det beløb, som er den bedste løsning for dig. Det er derfor vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv og rådighedsbeløbet, sådan at du/I ikke kommer til at sidde for stramt. Det er jo stadig vigtigt at der er plads til fornøjelser, når I er blevet husejere.

Når du ved, hvor meget du har mulighed for at købe hus for, så kan din boligjagt begynde. Det er på den måde nemmere at lede efter et hus som kan blive dit nye drømmehus.

Finansieringen af dit kommende hus

Det er vigtigt at finansieringen af dit kommende hus er finansieret korrekt og på den bedste mulige måde. De færreste danskere har penge nok stående til at købe sit hus kontant og finansierer derfor huset igennem et realkreditlån, banklån og egen udbetaling. Herunder udgør realkreditlånet 80%, banklånet 15% og egen opsparing 5%.

Realkreditlånet er klart det billigste lån med den laveste rente, hvorimod banklånet ofte har højere rente og er dermed et dyrere lån. Det er i den forbindelse igen relevant, at du ikke nødvendigvis vælger at låne det beløb, som du i princippet kan til at købe hus, da du ved at låne lidt mindre har mulighed for at lægge flere penge i egen udbetaling og dermed gøre dit banklån mindre og dermed billigere.

Lad Pengeraadgivning.dk hjælpe dig

Vi ønsker for dig, at du får en god oplevelse, når du skal købe et hus, hvor du ender med nøglerne i hånden til lige præcis det hus, som du ønsker. Vi vil derfor gerne hjælpe dig igennem dit hus køb. Vi kan hjælpe dig med at sikre dig, at du får den bedste og billigste løsning både på dit boliglån såvel som på selve prisen på huset. Vi kan derfor hjælpe dig med at spare mange penge igennem en handlen af dit kommende hus. Vi kan ligeledes tilbyde dig, at fungere som et mellemled mellem dig og din bank eller imellem ejendomsmægleren og dig. Vi kan ordne alt det praktikske for dig, sådan at du bare kan læne dig tilbage og føle dig tryg og sikker igennem dit huskøb. Så står og skal købe hus, så står vi klar med åbne arme til at hjælpe dig. Derudover kan vi også sikre dig, at du kommer i professionelle og trygge juridiske hænder under hele hus handlen.

Du kan booke et gratis rådgivningsmøde hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe netop dig og den situationen, du står i, sådan at du kan sætte nøglen i døren til dit drømmehus. Book et møde i enten Jylland eller på Sjælland her.