”Det var en ret vild oplevelse. Vi fik det hus, vi blev forelskede i.”

økonomisk rådgiver

Ida og Carsten står med en underskrevet købsaftale på et hus med forbehold for godkendelse af bank. Deres egen bank afviser at låne dem til huset, og efter de har spurgt et par andre banker, som også siger nej, kommer Carsten ved et tilfælde til at snakke med en af sine kollegaer, som ved hjælp af Pengerådgivning.dk har fået et billigere andelsboliglån. Frustreret over manglende service fra bankerne og i voldsom tidspres, kontakter Ida og Carsten Pengerådgivning.dk.

Ida og Carsten havde en frist på seks dage, fra de skriver under på købsaftalen. ”Jeg mailede til Nicolaj onsdag aften, og med det samme ringede han, lige idet jeg havde trykket afsend nærmest. Dagen efter jeg havde mailet, lavede vi en aftale med Nicolaj om et møde. Om torsdagen mødtes vi, og om fredagen skulle vi have en godkendelse, ellers kunne vi ikke få huset. Kl. 10.00 om torsdagen mødes vi med Nicolaj. Vi skulle tilfældigvis på tur, så vi kørte til Aarhus og havde lidt ondt i maven. Kl. 16.00 samme dag ringer Nicolaj og fortæller, at nu har han fået os godkendt. Det var en ret vild oplevelse, og vi var så glade,” siger Ida.

Herefter skiftede parret bank, og dagen efter kontaktede den nye bank parret. Ida siger: ”Nicolaj gav os rigtig mange gode råd til, hvad vi skulle tænke over og være opmærksomme på i denne proces med huskøbet. Han fortalte os om kreditforeningen og satte os ind i lånetyperne. Han forklarede det på en måde, så vi forstod, hvad det handlede om, og ikke i et banksprog. Det var rigtig vigtigt for os at forstå det, og det var virkelig rart at tage snakken med Nicolaj, fordi vi var ikke i tvivl om, at han vidste noget om det.

 Det eneste parret ærgrer sig over den dag i dag er, at de havde skrevet under på en aftale med en boligadvokat, inden de kontaktede Pengerådgivning.dk. ”Den kontakt Nicolaj har, og anbefalede os, var billigere, end dem vi havde lavet aftale med,” siger Ida.

Ida og Carsten står nu og er fuldt ud tilfredse med den rådgivning, de har fået. Ida siger: ”I og med vi havde en lang overtagelses periode på vores hus, så skulle vi først efter noget tid tage stilling til, hvilken lånetype vi ville vælge. Og der skrev jeg til Nicolaj for at få det udpenslet, som banken havde skrevet. Fordi igen, det var skrevet på et banksprog, som jeg ikke forstod. Selvom sagen var lukket, så gav Nicolaj sig god tid til at svare på mine spørgsmål, og det banksprog, det er han ret god til at oversætte.

Ida fortæller, at en af grundene til at de valgte at gøre brug af Pengerådgivning.dk var, at de var store tilhængere af princippet ”no cure – no pay”. ”Hvis ikke det lykkes for Nicolaj at få os godkendt, så skulle vi ikke betale noget. Det var rigtig rart, at der ikke var nogle penge, vi skulle satse. Det betød meget for os,” siger Ida.

Står du i samme situation som Ida og Carsten gjorde, inden de kontaktede Pengerådgivning.dk? Eller står du og overvejer at købe bolig? Få råd og sparring til dit boligkøb – Book en gratis rådgivningstime HER.

billede af køb bolig