Fast rente eller variabel rente i 2017?

Linkedin-pengerådgivning

Er 2017 året hvor du skal købe bolig? Uanset om det er første gang du skal købe bolig, eller om du har prøvet det før, så skal du tage stilling til, hvordan din nye bolig skal finansieres. Det er i den forbindelse vigtigt, at din bolig er finansieret korrekt og på den bedste mulige måde.

En ejerbolig finansieres som regel af et realkreditlån, banklån og ens egen opsparing. Et realkreditlån udgør ofte op til 80% af lånet af din boligs værdi. Realkreditlånet optræder i flere typer af lånetyper, hvoraf de to overordnende er et realkreditlån med fast rente og et realkreditlån med variabel rente. Der er fordele og ulemper ved begge to lånetyper.

 

Renten på et fastforrentet lån er historisk lav, og det kan derfor umiddelbart virke som den mest korrekte løsning at vælge det. Det giver dig sikkerhed i form af, at du er sikker på at renten ikke stiger. På den måde ved du præcis, hvad du har af udgifter til låneomkostninger hver måned og år. På trods af at renten på et fastforrentet lån er historisk lav på nuværende tidspunkt, så er der stadig store fordele ved at vælge et lån med en variabel rente.

”Der kan være en stor besparelse ved at låne med variabel rente, og især for boligejere der har luft i budgettet og dermed kan tåle udsving i låneydelsen”

Men hvorfor? Det skyldes at renten på en variabel rente, på nuværende tidspunkt endnu lavere end ved en fast rente, og det kan du udnytte ved at vælge en variabel rente. Du kan udnytte den meget lave rente dog under den forudsætning, at renten kan stige eller falde i løbet af din låneperiode. Hvis du gør plads i dit budget til at renten potentielt set kan stige, så vil du altså få mest ud af, rent økonomisk, at vælge en variabel rente.

Et eksempel på dette er, hvis du har et realkreditlån på 2 mio. kr., så vil lånet med en variabel rente være ca. 40.000kr billigere før skat end med en fast rente.

Spar flest penge med en variabel rente

Det vil sige, at for dig der skal købe bolig i 2017, så kan det rent økonomisk og besparelses mæssigt bedst svare sig at vælge en variabel rente på dit realkreditlån.

Hvis du derimod har brug for at have en sikkerhed i, at renten aldrig stiger, og at du ligger søvnløs om natten, fordi at du er bange for at renten stiger for meget, så er den bedste løsning for dig at vælge fast rente.

Altså er det op til dig og din profil, om du skal vælge en fast rente eller variabel rente i 2017.

Vi tilbyder en gratis rådgivningstime, hvor vi går ind og kigger på din økonomiske situation, og hvilke ønsker og drømme du måtte sidde med. Samtidig rådgiver vi dig om, hvilke fordele og ulemper der er lige netop for dig, når du står overfor valget om en fast rente eller variabel rente.

Book din gratis rådgivningstime her.