Din bankrådgiver er bankens sælger

billede af omlægning af realkreditlån

Berlingske Business sætter I deres artikel “Vidste du, at din bankrådgiver er sælger?” fokus på, bankrådgiverens funktion i banken. Bankrådgiverens fineste opgave er, at sælge kunderne bankernes produkter. Bankrådgiverne kæmper altså for at få solgt de respektive varer som bankerne har på hylderne, når en mulig kunde træder ind ad døren.

Som bankkunde har de fleste den opfattelse, at når man går til sin bankrådgiver, så bliver man rådgivet til det der er bedst for den enkelte kunde. Nogle kan endda tænke, at bankrådgiverens egne interesser bliver holdt helt uden for. Det tænker man, fordi ordet ”rådgiver” er en titel der oser af troværdighed, og især når det handler om økonomi, tænker man, at ens bank-”rådgiver” vil en det bedste. Sådan forholder det sig dog ikke.

Et forskningsprojekt lavede af nogle CBS-folk konkluderer, at det står langt værre til med den uvildige rådgivning i banken. Bankrådgiverne tænker ikke på kundens bedste, men på bankens bedste.

Berlingske Business skriver: “For mange bankkunder er det utroligt svært at gennemskue den finansielle jungle, gebyrer og de bagvedliggende transaktioner. Rangvids forskning viser, at bankkunder i dag står svagt.”

 

Som beskrevet i en af Berlingske Business’ artikler, er der gennemgået 40.000 bankskift, hvor kunden ud over almindelige bankforretninger også har haft penge i investeringsforeninger. Undersøgelsen viste, at når kunderne skifter bank, skrifter de også investeringsforening til bankens egen. Det er ikke nødvendigvis den bedste løsning for kunden, men for banken giver det god mening, da de tjener gode penge på disse omlægninger. Du kan sagtens komme ud for, at den nye bank ikke tilbyder så god en investeringsløsning som den gamle, eller at du kan finde en der er endnu bedre et helt tredje sted. Blot vær opmærksom på dette og undersøg markedet.

Det er bankernes eget ansvar at tilliden mellem kunden og banken ikke forsvinder helt væk. Det kan for mange bankkunder være utrolig svært at gennemskue bank junglen, gebyrerne og omkostningerne.

Senad Karahusic er førstegangskøber, og kom til Pengerådgivning.dk efter han selv havde været i fire forskellige banker. ”Jeg følte, at bankerne skjulte de høje gebyrer og renter bag nogle fine ord, som jeg ikke havde hørt om før. Der var det en kæmpe hjælp at gøre brug af Nicolaj, som kunne gennemskue det og forklare det for mig. Jeg fik lov til at låne dobbelt så meget gennem Nicolaj, som de andre banker gav mig lov til. Det var den vigtigste gevinst for mig,” siger Senad Karahusic.

Ønsker du at få tjekket op på, om du har de bedste og billigste økonomiske løsninger, så tilbyder vi et gratis, uforpligtende og uvildigt rådgivningsmøde. Du kan booke dit møde her. Vi står klar til at hjælpe dig både på Sjælland og i Jylland.