Hvordan køber man bolig?

Er det første gang du skal købe din egen lejlighed eller måske dit første hus?

Ved du:

  • Hvor meget, du har råd til at købe bolig for?
  • Hvor meget du kan låne?
  • Hvilken bank og låntype du skal vælge?
  • Hvordan du forhandler dine vilkår?
  • Om det er nødvendigt med en byggesagkyndig eller en boligadvokat?
  • Hvor du skal starte?
  • Hvem du skal tale med?
  • Hvordan en bolighandel foregår?

Få overblik over en bolighandel og svar på dine spørgsmål her på siden eller tal med en af vores rådgivere. 

Der findes ingen dumme spørgsmål

Som førstegangskøber er listen med spørgsmål lang, og det kan virke uoverskueligt at komme igennem boligkøbsprocessen.

Pengerådgivning kan hjælpe dig med dit boligkøb helt fra start til slut. Vi besvarer alle dine spørgsmål – også dem du måske frygter lyder dumme.

Vi klæder dig på og forklarer fagudtrykkene og økonomitermerne, så du forstår dem. Det vigtigste for os er, at du føler dig tryg, og at du får det bedste og billigste boligkøb som muligt.

 

Få hjælp af en rådgiver:

Ring til os på tlf. 42 901 802

Bolighandlens faser

Få et hurtigt overblik over de faser, du skal igennem, når du køber en bolig.
Pengerådgivning kan hjælpe dig igennem hele processen.
Pssst: Det hele er faktisk inkluderet i vores Boligpakke.

 

1. Bolig ønskeliste

Det en god idé at lave en ønskeliste over de forhold, der er vigtige for dig at få opfyldt, inden du går i gang med selve boligsøgningen. Det gør din søgning lettere og mere målrettet. Har du mange krav til din fremtidige bolig, kan det være svært at finde en bolig indenfor dit budget, der opfylder dem alle. Husk derfor at være realistisk med dine ønsker og at tænke over, hvad der betyder mest for dig, hvis du ikke kan få dem alle opfyldt.

2. Møde med rådgiver

Når du har fundet ud af, hvilken bolig du søger, er næste opgave at få overblik over din økonomi. Mange vælger at få hjælp af en økonomisk rådgiver.

Vælg en rådgiver, der er på din side
Vi anbefaler, at du får hjælp af en rådgiver, der er uvildig. Uvildig betyder også objektiv eller selvstænding. Det skyldes, at en almindelig bankrådgiver kun kan rådgive dig ud fra bankens produkter og interesser, hvorimod en uvildig rådgiver kan rådgive dig ud fra hele det finansielle marked og primært har dine interesser på sinde. 

Gratis møde
Du kan lige nu booke et gratis møde med en af Pengerådgivnings rådgivere, der gennemgår dine boligønsker og muligheder ud fra din situation og økonomi. 

3. Hvor meget kan du låne?

Sammen med din uvildige rådgiver laver du et budget og får et overblik over din situation og privatøkonomi. Så ved du præcist, hvor meget du har råd til at købe for, hvis din økonomi skal hænge sammen i din fremtidige bolig. 

Test hvor meget kan du låne

Er du nysgerrig omkring, hvor meget du kan købe bolig for, kan du prøve Pengerådgivnings låneberegner. Husk at testen kun giver dig en indikation af, hvor meget du kan låne – en præcis låneberegning, kan du få til et gratis møde med en af vores rådgivere. 

Kan du spare penge?

Du kan teste, om du ville kunne spare penge ved at lade Pengerådgivning håndtere dit boligkøb fremfor at gå til din normale bank, kan du prøve beregneren her.

4. Find bolig

Du er nu klar til at begynde søgningen efter din nye drømmebolig. Du ved præcis hvad du leder efter, og hvor meget du har råd til at købe bolig for.

Når du har fundet drømmeboligen bør du forholde dig til følgende spørgsmål: 

  1. Skal der laves en byggeteknisk gennemgang af boligen, hvor en byggesagkyndig gennemgår fejl og mangler? 
  2. Er boligens dokumenter i orden? Her kan en boligadvokat hjælpe dig med at tjekke om alt er i orden og lave de nødvendige rettelser, hvis det er nødvendigt. 
5. Forhandling

Hvad er den rigtige pris for den bolig, du overvejer at købe? I og med at ejendomsmægleren er sælgers mand, og sælger betaler ejendomsmægleren, er der god til at være kritisk i forhold til, om det er den rigtige pris, du betaler for boligen. 

En uvildig økonomisk rådgiver kan hjælpe dig med gode råd, så du er klædt godt på til forhandlingen med ejendomsmægleren. Hos Pengerådgivning tilbyder vi også at forhandle på dine vegne, hvis du ikke har lysten eller erfaringen til at gøre det selv. 

6. Handel og overtagelse

Boligen er din, når sælger har accepteret dit bud, og begge parter har underskrevet og godkendt en købsaftale.

På dagen hvor du skal overtage din nye bolig overdrager sælger nøglerne til dig. Typisk laver man samme dag en aflæsning af boligens målere og tjekker, at alting virker som det skal.

Når det praktiske er på plads, skal du lave en refusionsopgørelse, så du kun hæfter for udgifter, der indtræffer efter overtagelsesdatoen. Hos Pengerådgivning er refusionsopgørelsen inkluderet i vores Boligpakke, så du kun skal koncentrere dig om at flytte ind i din nye bolig. 

 

BOLIGPAKKEN – GØR DET LETTERE AT KØBE BOLIG

En bolighandel er kompleks og der opstår mange spørgsmål undervejs. Anders og Malene i videoen er vokset ud af deres lejlighed og søger en større bolig. Lyder det bekendt? Kan Boligpakken hjælpe dig? Se videoen og få svaret.


boligpakken

Boligpakken – indeholder ALT du har brug for

Pengerådgivnings Boligpakke indeholder al den rådgivning, hjælp og håndtering du har brug for, når du skal købe bolig. Boligpakken gør det let og trygt at købe bolig og sparer dig for tid, penge og besvær i processen. 

Boligpakken - læs mere her