Hele boligkøbet samlet ét sted

I stedet for at du skal rådføre dig med flere rådgivere og indhente tilbud fra flere banker, har vi gjort det nemt og
samlet al den rådgivning, du har brug for i dit boligkøb ét sted.

 


Hvad indeholder Boligpakken?

Vi skræddersyr altid Boligpakken, så den passer til dine behov.
Oversigten her giver dig en idé om de ting, der kan indgå i en boligpakke.
Klik på pilene for at folde menupunkterne ud og læse mere om hvert punkt.

 

Boligrådgivning

Boligsøgning

Hjælp til at finde den rette bolig for dig ift. dine ønsker og økonomi.

Forhandling af boligens pris

Vores rådgivere kan rådgive dig omkring, hvordan du forhandler boligens pris og hjælper dig også gerne med at byde på boligen, hvis du har brug for det.

Byggeteknisk gennemgang

Er der behov for en byggeteknisk gennemgang af den bolig, du ønsker at købe, kan vi hjælpe med at arrangere det med en byggesagkyndig.

Økonomisk rådgivning

Budget og økonomisk overblik

Vi hjælper dig med at få styr på dit budget og få skabt overblik over din privatøkonomi. Dette er en vigtig brik at få på plads, så vi kan indhente finansieringstilbud, der passer til lige netop din økonomi.

Økonomiske dokumenter

Det er let at blive overvældet over mængden af økonomiske dokumenter, du skal læse og forholde dig til i forbindelse med en bolighandel. Det er ikke ualmindeligt at modtage mere end 20 dokumenter i en gennemsnitlig bolighandel. Det svarer til omkring 300 sider, du skal forholde dig til.

Vores uvildige rådgivere kender markedet og bolighandler til fingerspidserne. De hjælper dig med at gennemgå dokumenterne og sikre, at alt er i orden. Så kan du med ro i maven underskrive din bolighandel – og i øvrigt bruge din tid på noget du synes er sjovere.

Kreditgodkendelse

Vores rådgivere hjælper dig med at blive kreditgodkendt, således at du finder ud af præcist, hvor mange penge du kan købe bolig for.

Forsikringskoordination

Vi hjælper dig med koordinationen af ejerskifte- og husforsikring i forbindelse med dit boligkøb. Derudover kan vi hjælpe dig med at navigere i hvilke datoer og deadlines, du skal være opmærksom på i processen.

Bemærk dog at indhentning og sammenligning af forsikringstilbud ikke er omfattet i Boligpakken, og derfor er noget, du selv skal varetage.

Bank & Realkredit

Indhentning af lånetilbud

Vi indhenter minimum 3 lånetilbud til dig. Det er naturligvis helt uden forpligtelser og du kan derfor blot takke nej, hvis de ikke lever op til dine forventninger.

Forhandling af renter & vilkår

Slip for selv at forhandle med banker og realkreditinstitutter. Vi klarer det for dig. Vores uvildige rådgivere kender markedet til fingerspidserne og ved om de priser og vilkår bankerne præsenterer er fair eller ej.

Deltagelse på møder i banken

Det kan give en tryghed at have en uvildig rådgiver med på din side af forhandlingsbordet. Vores rådgivere tager gerne med dig i banken, hvis du ønsker det.

Boligadvokat

Købsaftale advokatforbehold

Med Boligpakken får du adgang til uvildig juridisk rådgivning omkring advokatforbehold i boligens købsaftale. Aftalen gennemgås eftertrykkeligt af en advokat, som tjekker at alt er i orden, således at du med tryghed kan underskrive købsaftalen.

Skødeskrivning & Tinglysning

Vi hjælper dig med skødeskrivningen, når ejendommens skøde skal overdrages fra sælger til køber. Vores rådgiver sørger for udarbejdelsen af det nye skøde samt tinglysningen, som er en registrering hos det offentlige.

Refusionsopgørelse

Vi hjælper dig med at udarbejde en opgørelse over ejendommens ejerudgifter iht. overtagelsesdagen samt evt. øvrige aftalte refusionsbeløb i handlen – også kaldet en refusionsopgørelse.

Tilvalg: Juridisk rådgivning

Samejeoverenskomst

Hvis du har behov for en samejeoverenskomst i forbindelse med dit boligkøb, kan vores samarbejdende advokater hjælpe dig med at få den udfærdiget.

BEMÆRK: Samejeoverenskomst er ikke inkluderet i Boligpakken.

Testamente

Hvis du har behov for at få skrevet testamente i forbindelse med dit boligkøb, kan vores samarbejdende advokater hjælpe dig med at få det udfærdiget.

BEMÆRK: Testamenteskrivning er ikke inkluderet i Boligpakken.

Gældsbrev el. familielån

Hvis du har behov for at på lavet et gældsbrev eller et familielån i forbindelse med dit boligkøb, kan vores samarbejdende advokater hjælpe dig med at få det udfærdiget.

BEMÆRK: Dette er ikke inkluderet i Boligpakken.

Ægtepagt

Hvis du har behov for en ægtepagt i forbindelse med dit boligkøb, kan vores samarbejdende advokater hjælpe dig med at få den udfærdiget.

BEMÆRK: Ægtepagter er ikke inkluderet i Boligpakken.

Boligpakken: Skræddersyet til dig

Din bolighandel er unik

Enhver bolighandel er forskellig, ligesom din situation og økonomi også er unik. Derfor skræddersyr vi altid vores Boligpakke specifikt til din bolighandel. Det er altså ikke sikkert, at du får brug for alt det, der kan være med i en Boligpakke. 

Det vigtigste er, at du ved, at uanset hvordan din handel ser ud, er du dækket 100% ind med Boligpakken.

Al den hjælp og rådgivning du får i Boligpakken altid uvildig. Dette gælder også hvis du i forbindelse med dit køb får hjælp af en af vores eksterne samarbejdspartnere.

Pengerådgivning samarbejder kun med uvildige rådgivere, således at du er garanteret en rådgivning, der er uafhængig og udelukkende fokuserer på dine interesser og dermed at stille dig bedst muligt.

Boligpakken trin-for-trin

Find ud af hvordan en typisk bolighandel forløber trin for trin med Pengerådgivnings Boligpakke.

1 - Gratis rådgivningsmøde

Hos Pengerådgivning tilbyder vi første rådgivningsmøde helt gratis. Til mødet taler du med en af vores uvildige finansielle rådgivere omkring din bolighandel; herunder din økonomiske situation, dine ønsker, udfordringer og muligheder.

2 - Fuldmagt & rådgivningsaftale

Hvis du på baggrund af det gratis rådgivningsmøde ønsker at få Pengerådgivning til at drive din bolighandel som din finansielle rådgiver, skal der underskrives en fuldmagt og en rådgivningsaftale, således at Pengerådgivning har lov til bl.a. at forhandle og indhente tilbud på dine vegne.

3 - Boligpris forhandling

Boligens pris forhandles ved mægler. Om du ønsker at forhandle prisen selv, eller om vi skal gøre det for dig, er valgfrit. Uanset hvad du vælger står vores uvildige rådgiver klar til at hjælpe dig med rådgivning og sparring.

4 - Indhentning af lånetilbud

Pengerådgivning indhenter minimum 3 forskellige lånetilbud fra 3 forskellige banker på dine vegne.

5 - Gennemgang af tilbud

Når tilbudene er indhentet aftales et møde, hvor vi gennemgår dem sammen med dig.

6 - Valg af bank

På baggrund af de indhentede lånetilbud, vælger du hvilken bank og aftale, du ønsker at fortsætte med. Dette er naturligvis forudsat, at du finder et af de indhentede lånetilbud fordelagtige.

7 - Købsaftalen underskrives

Købsaftalen underskrives af køber og sælger.

8 - Kreditgodkendelse

Endelig kreditgodkendelse finder sted, når banken har godkendt din økonomiske situation. Derudover skal banken godkende købsprisen gennem egen vurderingsmand. Kreditgodkendelsen er essentiel for udfaldet af din videre bolighandel, da godkendelsen afgør, om finansieringen af dit køb kan gå igennem, eller om der skal gøres brug af bankforbeholdet, og handlen annulleres.

9 - Boligadvokatens arbejde påbegyndes

Boligadvokaten håndterer opgaver som følgende:

 • Gennemgang af handelsdokumenter
 • Udarbejdelse af tinglysninger og skøder
 • Udarbejdelse af refusionsopgørelser
 • Opfølgningsmøde med kunden
 • Godkendelse af handlen

NB: Advokatens honorar er bindende
Bemærk at advokatens honorar er bindende efter dette stadie, når det juridiske arbejde er påbegyndt. Pengerådgivning benytter det såkaldte no cure no pay princip, hvilket betyder, at vi ikke tager betaling for vores arbejde, hvis din handel ikke gennemføres. Det omfatter dog desværre ikke vores samarbejdspartnere, hvorfor du skal være opmærksom på, at du vil skulle betale for advokatens arbejde, hvis handlen afbrydes efter dette stadie.

10 - Møde med banken

Der aftales et fysisk møde med den kommende bank. Din rådgiver fra Pengerådgivning deltager gerne på mødet sammen med dig, hvis du ønsker det.

11 - Udbetaling 1

Betaling til ejendomsmægler og finansiel rådgiver sker i samarbejde med banken. Derudover, så betales Pengerådgivnings honorar.

12 - Bankgaranti stilles

Den valgte bank stiller en såkaldt bankgaranti, når bolighandlen er endelig.

13 - Udbetaling 2

Restkøbesummen deponeres; dvs. betales af banken.

14 - Tegning af forsikringer

Efter endelig handel tegnes husforsikring og ejerskifteforsikring.

NB: Dette gælder ikke for ejerlejligheder.

15 - Juridiske tilvalg

Efter handlen bør du overveje, om du behøver testamente, ægtepagt eller samejeoverenskomst, hvis det ikke allerede indgår i rådgivningsaftalen.

16 - Handlen er gennemført

Tillykke! Din bolighandel er nu gennemført.

Er Boligpakken noget for dig?

Kan du svare ja til et eller flere af nedenstående punkter, kan Boligpakken hjælpe dig: 

 

 • Jeg ved ikke om det lånetilbud, min bank har givet mig, er fair.
 • Jeg vil ikke betale for høje renter og bidragssatser for mit lån.
 • Jeg er førstegangskøber og kender ikke processen eller faldgrupperne i en bolighandel.
 • Jeg finder det uoverskueligt, svært og tidskrævende at købe bolig.
 • Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forhandle med banken for at få de bedste priser og vilkår.
 • Jeg har svært ved at forstå bankens begreber, beregninger og dokumenter.
 • Jeg ved ikke hvilken låntype, jeg skal vælge.
 • Jeg orker ikke at indhente lånetilbud og forhandle med flere banker for at sammenligne priser.
 • Jeg har ikke energi til at sætte mig ind i lånemarkedet.
 • Jeg vil hellere bruge min tid på noget andet.