Det er billigere at eje end at leje

kontaktformular-penge

Det er svært for mange at finde et sted at bo i storbyerne i Danmark og især hvis du leder efter en lejebolig. Der er rigtig mange, der søger efter en lejebolig og siden 2010 er andelen af lejere på landbasis steget fra 37 procent til 42 procent af befolkningen. Denne stigning og efterspørgsel efter lejeboligerne gør det rigtig svært for befolkningen at finde ledige lejeboliger og især lejeboliger, der har en husleje, som er til at betale.

Det er ofte dyrt at bo til leje i storbyerne. Lejerne i private boliger betaler i gennemsnit mellem 19 og 31 procent mere per kvadratmeter, end de ville gøre i en tilsvarende ejerlejlighed. Herunder kan en analyse nævnes, der viser at ejeren af en 80 kvadratmeter lejlighed i København betaler 2000kr mindre om måneden end en lejer af samme størrelse bolig. Det er ingen hemmelighed at ejerlejlighedspriserne i storbyerne på nuværende tidspunkt er høje og at der bliver snakket om at priserne er på himmelflugt. På trods af dette, er alternativet til at eje og altså herunder leje blevet dyrere for befolkningen. Det er med andre ord billigere at eje end at leje.

Det skal dog nævnes, at der er nogle omkostninger forbundet ved en ejerbolig og at det ikke nødvendigvis er det rigtige for lige netop dig at eje en lejlighed. De unge 18-29-årige bor ofte til leje, hvilket der kan være god substans for. Hvis du er studerende og er flyttet til en storby og ikke rigtig ved, hvad der skal efter, så kan det være en god idé at lede efter en lejebolig. Hvis du derimod har en længere tidshorisont i storbyerne og dermed ønsker at bo der på længere sigt, så er det en klar fordel for dig at eje i stedet for at leje.

Er du i tvivl om det er en fordel for dig at bo til leje eller om du burde eje en lejlighed, så lad Pengeraadgivning hjælpe dig. Du kan sammen med en af vores uvildige rådgivere få gennemgået din situation, og i den forbindelse blive klogere på din boligsituation. Du kan booke et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde her.

Tallene der er blevet benyttet i dette blogindlæg er hentet fra følgende artikel her.